Att laga mat är gott!

Ville bara säga att kunna laga mat är gott! Idag så var jag lite lat och orkade inte stå i köket. Så jag tog lite pommes in i ugnen, sen in med en bit lax.. Vänta en stund sen klart. Enkelt. Men det blir lite torrt med bara lax & pommes. Så jag rörde ihop en sås, så där på en höft som mamma brukar säga. Den blev riktigt bra! Just att kunna göra något sådant utan behöva anstränga hjärnan allt för mycket är riktigt skönt. Om det nu är någon som läser det här och inte lagar någon mat så är det dags att börja. En utmärkt start är länken lite längre ner på sidan, till Jamie Olivers sida. Kan höra några stön från publiken men lag lovar att det är enkla och goda recept!

På hälsofronten kan jag rapportera att jag nu äter havregrynsgröt till frukost! Kanske i ett försök att spara lite pengar, och sen är det billigt också. 2 minuter i mikron så är det klart. ettbraliv-havregrynsgrot Ok, det ser kanske inte så kul ut, men det är helt ok! Har inte provat med banan, men brukar riva ett äpple över. Lite kanel och socker blir bra också.

Idag så frångick jag mina principer och åkte till Lidl för att handla lite. Har tidigare varit lite anti Lidl, det har känts lite otäckt liksom. En stor koncern, och sen det där med mjölk från Tyskland etc.. Nu hade de inte mjölk från Tyskland utan vanliga Arla, och från Falköping. Det blev röd mjölk från Falköping… Nej, mjölken är vit, förpackningen röd.

En liten undran så här innan jag gör något annat. Jag brukar klicka runt på diverse bloggar, och väldigt ofta är rubriken på engelska. Varför? Låter bättre kanske? Kanske börjar jag bli gammal men jag tycker svenska är ganska coolt. Det är ju bara ca 9 miljoner av över 6 miljarder som kan detta lilla språk. “As of 8 September 2009, the Earth's population is estimated by the United States Census Bureau to be 6.783 billion.” Holy cats! Då kan man räkna ut att 0.13% av jordens befolkning kan svenska. Det är ju nästan som rövarspråket! :) Näe, nu får det vara nog! Å, just det. Jag måste bara berätta! “Stoppa pressarna!” Idag i herrans år tjugohundranio har jag Erik(!) gått och köpt falukorv!

falukorv Om man söker på falukorv så är det här det man hittar! Internet är allt bra roligt ibland. Hmm, inte så sugen på korv längre.. : /

3 kommentarer:

Linnéa sa...

Kan inte komma ihåg när jag använde recept senast. Brukar köra på "röra ihop vad man har-metoden"...med varierande resultat. Dock kul när det blir bra :)

Linnéa sa...

Fick en fråga på min blogg från Erik, antar att det var du :P Brevet kom i alla fall fram. Stämplat och allt, finns en bild lite längre bak i arkivet :)

Carolina sa...

Det såg verkligen ut som en falukorv! Usch! Verkar iallafall som du har det bra på din nya studieort. Plugga på och ät havregrynsgröt :)

Skicka en kommentar